Doorheen de jaren kon ik heel veel bijleren zowel als zelfstandige ondernemer als ook op persoonlijk vlak.


Zo werd ik in 2016 een alleenstaande mama van Jack. Mama worden is toch wel het strafste wat je kan overkomen! Nog nooit leerde ik mezelf zo goed kennen. Door de voltijdse job als moeder maar evenals in het zorgen voor anderen, veranderde ik. Naast steeds een objectieve en pedagogische visie over opvoeden, gaat je mama-gevoel mee bepalen wie je bent en hoe je werkt. 

 

Sinds het moederschap herkende ik veel duidelijkere eigenschappen van mezelf die aangaven dat ik een hoogsensitief persoon ben. Eigenschappen als overgevoelig zijn, stevig empathisch vermogen, oog voor detail, na veel prikkels de nood aan stilte, kon ik nu plaatsen. Ook het perfectionistisch kantje bracht me al jaren meer uit evenwicht dan ik soms wou.

Ik verdiepte me in dit domein zodat ik kon gaan inzien dat deze eigenschappen ook hun positief effect kunnen hebben.


De combinatie van een zoon alleen opvoeden en een zaak runnen, bracht me naar een nieuwe zoektocht in balans van wie ik ben zowel op het werk en privé. Die balans is ondertussen mijn gouden tip als coach!

 

Door de zin om te blijven bijleren, koos ik voor een nieuwe passende opleiding en behaalde ik in 2018 mijn diploma als Kindercoach. Dit met het oog om ouders in mijn opvang en daarbuiten individueel te kunnen begeleiden. 

Lees mee over welk pad ik heb afgelegd tot het worden van coach.

 

Ik werd geboren en getogen in Duitsland, als dochter van een militair.

Op mijn 14e verhuisde ik naar Limburg met mijn moeder om toch alle kansen in Belgie te krijgen in het onderwijs. Ik vond uiteindelijk mijn weg in de menswetenschappen.

Ik startte mijn studie Psychologie aan de universiteit van Maastricht. 

Deze richting lag me, toch zocht ik net iets meer om actief & gericht te werken met jonge kinderen. Zo studeerde ik af in de Pedagogie. 

 

Mijn eerste werkervaringen deed ik in een CKG, Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, te Antwerpen daarna Brussel. Deze centra zijn gekend voor hun ambulante gezinsbegeleidingen en destijds residentiele opvang met een zeer ruime hulpvraag. 

Enkele jaren later ging ik aan de slag bij KOCA, Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen.

Hier mocht ik mijn ervaring en kennis doen groeien over Autisme Spectrum Stoornis, hoogbegaafheid, hooggevoeligheid/hypersensitiviteit en auditieve stoornissen en kreeg ik de kans om een basis van de Vlaamse Gebarentaal te leren.

 

Ik besloot mijn eigen pad te creëren en zo ontstond Kinderdagverblijf Moustache. Geen creche zoals een ander maar eentje met een kwalitatieve pedagogische visie, een hart voor kinderen met of zonder beperking, een focus op gezonde voeding en een ecologisch principe.

Op 3 september 2012 gingen de deuren open tot op heden.

 

 

Al jarenlang ben ik gekend bij mijn familie en vrienden als het opruimende type, die na talrijke verhuizen steeds weer haar woonst als een gezellige "thuis" kon maken. Ik besefte de laatste jaren dat ik dit deed omwille van het rustgevende gevoel achteraf. Eens je huis in 'grote en kleine lijnen' is opgeruimd, voel je een therapeutisch effect. 


Evenals hoor ik wel vaker "je doet het allemaal toch maar" en het geheim daarvan is mijn oldschool papieren agenda met een dosis goede structuur die me door de dag loodtst. 

Als je eigen mama zegt "dat je een opruimtalent bent" en je heel graag tips&adviezen geeft aan je vrienden qua inrichtingen, organiseren en hun met plezier helpt met opruimen in huis, dan is je de rol van Professional Organizer ook in de wieg gelegd. Deze opleiding volgde ik aansluitend en was voor mij een ontzettende vrijheid naar wat ik nu echt wil doen.

Ik ging eerst volgens de regels van de opleiding aan de slag in mijn eigen huis en na mijn eerste ervaringen in andermans 'thuis' voelde ik zoveel voldoening. Ik ontdekte dat ook anderen de vrijheid voelden die je krijgt nadat je eens 'grondig' hebt opgeruimd waarna je nooit zoveel werk meer hebt. Alles wordt gemakkelijker en je hebt meer tijd voor leuke, essentiele dingen.

 


Dus met alle kwaliteiten als mama, opvoeddeskundige en een talent voor organisatie, structuur en opruimen

ga ik heel graag aan de slag

en dat kan ook met jou! 

Wil je graag

meer weten, vraag dan gerust een kennismakingsgesprek,